incendiu, piatra, neamț, ati
Incendiu la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț (sursa foto: Exploziv TV)

Într-un comunicat de presă, Parchetul General anunță încheierea cercetării la fața locului și face precizări privind stadiul anchetei și toate măsurile luate până în acest moment, după incendiul produs sâmbătă în secția ATI pentru pacienții cu Covid de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, incendiu în care au murit 10 pacienți, iar alte șapte persoane au fost rănite grav.

Cinci din cei 10 pacienți care au murit în incendiul ce a mistuit Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț nu au putut fi identificați, iar procurorii au dispus expertize ADN. Rudele au aflat de la televizor de spre incendiu.

Redăm mai jos anunțul Parchetului General:

  • În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi și libertăți, în seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziția fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului.
  • A fost finalizată cercetarea la fața locului cu sprijinul experților în construcții și a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Institutului Național de Expertize Criminalistice, Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Investigații Criminale și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.
  • S-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate.
  • Au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.
  • Au fost efectuate audieri de martori.

Reacțiile rudelor celor decedați sunt extrem de vehemente. Multe întrebări şi prea puţine răspunsuri.