draga, olteanu, matei
Draga Olteanu Matei (sursa foto: TVR / Youtube)

Actrița Draga Olteanu Matei a murit, la 87 de ani. Acum aproape o săptămână, ea ieșise din comă și era conștientă după ce a fost transferată în stare gravă de la Spitalul din Piatra Neamț la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf Spiridon” din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că, în cursul nopţii de 17 spre 18 noiembrie 2020, celebra actriță Draga Olteanu Matei a decedat.

„Deşi echipa medicală din Spitalul „Sf Spiridon” a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte, la ora 2.11″, a declarat dr. Cimpoeşu, conform Agerpres.

Potrivit Dianei Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași, Draga OIteanu Matei avea o hemoragie digestivă, în timp ce era în comă.

Actriţa Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa ”Ziariştii” de Alexandru Mirodan. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei  a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.

După pensionarea sa din Teatrul Naţional (1992), marea actriţă a înfiinţat, la Piatra-Neamţ, compania teatrală pentru actori neprofesionişti ”Teatrul Vostru”. A devenit oficial pietreancă la începutul lunii septembrie 2007, când a obţinut buletin de Piatra-Neamţ. La 25 octombrie 2007, i-a fost acordat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piatra-Neamţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău