Amendă pentru concert fără respectarea măsurilor anti-COVID (sursa: Pixabay)

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pe plaja unui camping din Năvodari, a fost organizată o petrecere cu aproximativ 300 de persoane, unde nu s-au respectat măsurile anti-COVID stabilite de autorități iar muzica a fost dată la un volum peste limita admisă de lege. 

Prin urmare, administratorul firmei care a organizat concertul de muzică electronică a fost sancționat cu 30.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, 1.500 de lei pentru muzica dată la „un volum perturbator”, în timp ce pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, administratorul a mai primit două amenzi, fiecare în valoare de 2.500 de lei, informează Agerpres. Administratorul a mai primit și 4 avertismente pentru abateri de la normele de prevenire a incendiilor.

Anterior desfăşurării concertului, organizatorul a sesizat autorităţile despre evenimentul ce urma să aibă loc, dând totodată asigurări că va lua măsurile necesare pentru respectarea normelor legale.

Dar, în noaptea de 17/18 iulie, poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate au efectuat controale la locul petrecerii, constatatând că normele legale de protecţie sanitară nu sunt respectate, la eveniment participând aproximativ 300 de persoane, pe lângă nerespectarea volumului „acceptabil” al muzicii și normelor de prevenire a incendiilor.

Autoritățile informează și că, amenzi în valoarea de 116.000 de lei au fost date ieri pe litoralul românesc.