Hells Angels /sursa: wikipedia commons

O rețea internațională de trafic de droguri, coordonată dintr-o închisoare din Noua Zeelandă, a fost oprită de forțele de ordine române, în colaborare cu cele americane, anunță știrile Digi24.

O dronă cu termoviziune a surprins exact momentul în care săgețile trimise la București pentru a negocia un transport de sute de kilograme de cocaină stabileau, împreună cu românul implicat, ultimele detalii.

Ancheta a scos la iveală că, imediat după plasarea comenzii, de către liderul Hells Angels Noua Zeelandă, o grupare criminală ai cărei membri sunt motocicliști înrăiți, oamenii desemnați să se ocupe au mers la București.

Bianca Menendez, reprezentant Ambasada: „Aceste infracțiuni amenință comunitățile vulnerabile și creează un mediu de insecuritate în societate. Statele Unite sunt pregătite să sprijine aceste eforturi de a îi aduce pe infractori în fața justiției.”

La perchezițiile făcute în acest caz, anchetatorii au descoperit o parte din colecția impresionantă de motociclete a membrilor grupării, doi bolizi de lux, dar și 200.000 de dolari și o armă deținută ilegal.

Potrivit DIICOT, liderul Hells Angels din România, Marius Lazăr a fost prins în flagrant având asupra lui suma de 50.000 euro, în numerar şi actele de proprietate a două imobile, reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

De asemenea, la locul de întâlnire al membrilor grupării, au fost prinși și doi cetăţeni neozeelandezi, imediat după ce negociaseră plata unei cantităţi de cocaină, ce urma să fie transmisă în Noua-Zeelandă. Michael Matthews Murray și Patrick Johnson Marc ar putea fi și ei extrădați, după ce un judecător din Texas a emis mandate de arestare împotriva lor.

Cererea de extrădare formulată de autorităţile din SUA va fi discutată de Curtea de Apel Bucureşti la data de 16 decembrie.

De asemenea, gruparea a desfăşurat activităţi de spălare a banilor obţinuţi din traficul de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău