Monica Anisie
Monica Anisie (Facebook / Monica Anisie)

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat marți seară că afther-school-urile vor fi redeschise la începerea noului an școlar, iar ministerul Sănătății va modifica luni ordinul necesar pentru acest lucru.

Ministrul mai spune că un elev poate învăţa în sistemul exclusiv online dacă există motive medicale şi pe baza unei adeverinţe eliberate de un medic

„Este prevăzut acest lucru (învăţarea exclusiv online – n.r.) în ordinul comun, părintele poate să ia această decizie, să înveţe copilul, să-şi continue educaţia în sistem online, să înveţe de acasă, în anumite situaţii. Şi anume: pe de o parte, dacă prezintă copilul vreo boală, care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la şcoală şi ar putea să ia virusul respectiv, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care puteau să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus. De aceea, am prevăzut să prezinte părintele, în urma unei evaluări din familie, o adeverinţă pe care să o dea şcolii, pentru a putea copilul, în felul acesta, să-şi continue învăţarea de acasă”, a declarat Anisie.

Ministrul a mai recomandat ca toate școlile care nu au apă, care nu pot asigura condiții minime de igienă, este să continue învățarea online.