Elevi, la, școală
Elevi / sursa: Flickr

Monica Anisie, Ministrul Educației, a declarat vineri seara la Digi24 că urmează clarificarea măsurilor ce vor fi luate în cazul în care unii elevi de liceu nu vor putea susține examenul de Bacalaureat în prima sesiune, din cauza temperaturii corporale mai mari de 37,3°C.

Întrebată ce se întâmplă cu cei care nu vor putea să susțină examenul în prima sesiune și astfel vor pierde admiterile la majoritatea facultăților până la următoarea sesiune a Bacalaureatului (programată în august), Anisie a declarat că urmează  o clarificare a situației, astfel încât și elevilor cu febră să le fie permisă susținerea examenului în prima sesiune. Clarificarea va veni atât din partea Ministerului Educație, cât și din partea Ministerului Sănătății.

În ziua examenului, elevii vor trece printr-un triaj epidemiologic. Potrivit măsurilor luate până acum, cei care vor avea temperatura mai mare de 37,3°C nu vor putea intra în sălile de curs, deoarece temperatura corporală crescută este un simptom al infecției cu SARS-CoV2. Măsura a fost aspru criticată atât de elevi, cât și de părinți.