J.K. Rowling (sursa: Wikipedia)

J.K Rowling, autoarea seriei Harry Potter, a încercat din nou să își expună credințele cu privire la identitatea de gen. Aceasta a postat pe propriul site un eseu în care își expune opinia, după ce anterior postarea ei de pe Twitter cu privire la persoanele transsexuale fusese criticată , scrie BBC

Autoarea seriei Harry Potter susține în eseul postat pe propriul site că tot ce dorește este empatie și înțelegere față de femeile care sunt victime ale abuzurilor.

Rowling a fost criticată pentru că a postat pe Twitter un mesaj în care întreba retoric cum se numesc femeile care au menstruație. Postarea a atras critici din partea activiștilor transsexuali, inclusiv Daniel Radcliffe, eroul din „Harry Potter”.

Cu toate acestea, în eseul autoarei, aceasta susține că ea vrea ca toate femeile să fie în siguranță, inclusiv cele transgender.

În final, Rowling admite că a fost o victimă a abuzului domestic și al celui sexual. Autoarea susține că intenția eseului ei nu a fost să obțină compasiune din partea nimănui.