Arme 3D (sursa: Poliția Română / Facebook)

Un bărbat, din județul Timiș, a creat arme letale prin echipamente informatice și electronice de proiectare 3D. Acesta, cercetat fiind în cadrul unui dosar penal, „a fost vizitat” de Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru confecționarea și deținerea ilegală a astfel de arme. 

Conform site-ului Poliției Române, în cadrul activităților desfășurate de polițiști, pe linia prevenirii și combaterii săvârșirii de fapte care aduc atingere regimului armelor și munițiilor, precum și pentru combaterea traficului ilicit de arme și muniții, sunt efectuate cercetări față de un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetățenie (irakiană și britanică) bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Astfel, astăzi, 8 iulie, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, efectuează 6 percheziții domiciliare, atât la domiciliul persoanei în cauză, cât și la imobilele unor persoane ce ar fi implicate în activități. Acțiunile se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.