Ghid cu normele sanitare pentru elevi
Sursă foto: Wikimedia Commons
Doar 23% dintre elevii bucureșteni au anunțat până vineri, 22 mai, că vor veni la școală, fizic, în perioada 2-12 iunie, pentru a se pregăti de Evaluarea Națională și Bacalaureat. 80% dintre cadrele didactice care predau la clasele a-VIII-a au confirmat prezența pentru a pregăti elevii, potrivit Edupedu.ro
Cei mai mulți sunt din clasele a VIII-a – 4.521 de elevi, față de 3.214 liceeni în clasele a XII-a – a XIII-a care și-au exprimat această opțiunea. Datele sunt furnizate de Inspectoratul Școlar București.

157 de profesori din capitală au spus că nu vor putea veni la pregătiri pentru că, fie se află în grupe de risc, fie au grijă de persoanele vulnerabile.

În ceea ce privește pregătirea pentru Bacalaureat, 598 de profesori, adică 67,12% dintre cei care predau disciplinele de examen, au spus că vor veni la aceste pregătiri.

Elevii mai au timp până luni, 25 mai, inclusiv să își precizeze opțiunea.

Numărul total al elevilor care sunt înscriși în clasa a VIII-a, în București, este de 16.900, iar numărul total al elevilor aflați în clasele a XII-a și a XIII-a în Capitală este de 16.912, potrivit informațiilor inspectoratului școlar.