imagini, explozie, subsol, beirut
Imaginile exploziei dintr-un subsol din Beirut (sursa foto: Luna Safwan / Twitter)

Un rezervor de combustibil a explodat în interiorul unei clădiri din Beirut, ucigând patru persoane și rănind alte câteva, a declarat Crucea Roșie libaneză citată de The Guardian

Nu a fost clar imediat ce a declanșat explozia în cartierul vestic al orașului Tariq al-Jadida din Beirut, vineri seară. Agenția națională de presă administrată de stat a declarat că incendiul a izbucnit în interiorul unei brutării din subsolul clădirii.

 Rapoartele spun că explozia a fost auzită în tot orașul.

Pompierii au stins rapid flăcările și ulterior au ajutat salvarea locuitorilor blocați în apartamentele lor de lângă incendiu. De asemenea, trupele libaneze i-au împins pe spectatori departe de locul exploziei.

Un post de televiziune din Beirut a declarat că peste 30 de persoane au fost rănite, o sursă medicală adăugând că trei copii au fost spitalizați cu arsuri. O sursă din securitate a declarat că incendiul s-a propagat într-o incintă subterană unde exista și benzină.

În ultimele săptămâni, municipalitatea din Beirut a căutat depozite care ar putea încălca legea sau ar putea reprezenta un pericol pentru zonele rezidențiale, a declarat guvernatorul Marwan Aboud postului de televiziune libanez Al-Jadeed.

Explozia de vineri a fost cea mai recentă dintr-o serie de evenimente teribile în Libanul lovit deja de o criză economică fără precedent.

Mai multe incendii au izbucnit în portul din Beirut după ce o explozie cataclismică în port a avut loc la 4 august, omorând 203 de persoane, rănind alte cel puțin 6.500 de persoane și provocând daune în valoare de miliarde de dolari.

Aproape 3.000 de tone de azotat de amoniu, o substanță chimică extrem de explozivă folosită în îngrășăminte, au explodat. Materialul a fost depozitat în unitate timp de șase ani.