pub, anglia
(sursa: Needpix)

Astăzi a fost „Super Sâmbăta” în Anglia, Guvernul încercând să relanseze economia prin deschiderea puburilor. Autoritățile engleze îndeamnă populația spre a mânca și bea la restaurante și puburi pentru ca acestea să nu pună „lacătul pe ușă”, scrie AFP.

Poate că berile au ieșit din termen după ce puburile au stat închise 3 luni în Anglia, dar acum, în sfârșit, englezii pot savura o bere rece în celebrele puburi.

Pandemia de coronavirus a ucis peste 44 de mii de oameni în Anglia, mai mult ca orice altă țară europeană, dar oamenii se bucură totuși că pot reveni la vechile obiceiuri.

Autoritățile încearcă astfel să relanseze sectorul ospitalității, mai ales că și restaurantele s-au redeschis, iar oamenii pot să meargă la picnic fără a fi deranjați de polițiști.

Rishi Sunak, Ministrul Finanțelor, trage un semnal de alarmă că englezii trebuie să mănânce și să bea la puburi și restaurante pentru ca acestea să poată supraviețui.

A fost pentru prima oară când puburile s-au închis de la Marea Ciumă din Londra din anul 1665.

Totuși, mulți consideră că riscul nu merită asumat, așa că au decis să nu meargă încă în puburi.

Boris Johnson, Prim-ministrul Angliei susține că trebuie tratat totul cu simț de răspundere pentru a nu se reveni la fostele restricții.