Pompierii din județul Dolj s-au mobilizat pentru a dona sânge (sursă foto: ISU Dolj)

Pompierii din județul Dolj s-au mobilizat pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Craiova, conform unei postări făcute pe Facebook de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj, preluată de Agerpres.

„Am reușit să ne mobilizăm, din nou, într-o misiune de asistență pentru cei care au nevoie de ajutor, manifestându-ne prețuirea și grija față de viața semenilor printr-o acțiune desfășurată dincolo de sarcinile profesionale.”, declară pompierii prin postarea făcută.

Conform postării, nu este prima oară când pompierii din Dolj se mobilizează pentru a dona sânge. Inițiativa lor vine în continuarea campaniei naționale „Salvatorii donează pentru viață”, care a avut același scop: de a convinge cât mai mulți pompieri să doneze sânge pentru pacienții care au nevoie de cât mai mult. La acțiunea de astăzi au luat parte 11 pompieri.

Spitalele din România au nevoie constantă de sânge, care nu poate fi obținut decât din donații făcute de alte persoane. Pe timp de pandemie, acestea au scăzut îngrijorător de mult, iar în anumite spitale au existat și cazuri în care operațiile au fost amânate, din cauza lipsei de sânge necesar.