twitter
Twitter (sursa: needpix.com)

Elon Musk, Barack Obama sau Joe Biden au fost victimele unui atac cibernetic țintit spre conturile lor de Twitter. De pe conturile lor, au fost postate mesaje publice în care personalitățile ar fi cerut cripto-monede, susține BBC

FBI a anunțat că va coordona ancheta. Biroul susține că „conturile personalităților au fost compromise” ca urmare a unei tentative de fraudă cu cripto-monede.

În mesaje se putea citi: „Vreau să dau înapoi spre comunitatea mea. Toate cripto-monedele oferite spre adresa de mai jos, vor primi dublu. Dacă oferiți 1.000 de dolari, vom da înapoi 2.000. Bucurați-vă de oportunitate!”

Senatul din Statele Unite a informat Twitter că le cere informații despre ceea ce s-a întâmplat. Twitter susține că atacul a fost îndreptat spre angajații lor cu acces la sistemele lor interne. Compania susține că a luat atitudine pentru a limita astfel de incidente și, în plus, toate postările unde se oferă adrese de „portofele electronice”, sunt suspendate pentru moment.

Dmitri Alperovitch, co-fondator companiei de securitate cibernetică CrowdStrike, a declarat pentru Reuters că atacul a fost cel mai mare de acest gen de pe o rețea de socializare.

Cu toate acestea, „mesajele” personalităților au fost șterse la câteva minute după publicare.

Cameron Winklevoss, primul milionar după afaceri cu Bitcoin, a postat un mesaj pe Twitter prin care avertizează utilizatorii să nu participe în astfel de fraude.