sursa: Flickr

 

Gazda de televiziune a postului NBC, Jimmy Fallon, și-a cerut scuze public pe Twitter, după ce în anul 2000 a fost machiat negru pe toată fața în cadrul unui show. Machiajul poartă denumirea de „Blckface” și este considerat rasist, potrivit BBC

Un video din cadrul show-ului Saturday Night Live, din care Jimmy Fallon făcea parte, îl portretizează pe acesta având un machiaj negru, s-a viralizat recent. Machiajul „Blackface” reprezintă, de fapt, pictarea sau machierea feței într-o culoare neagră, diferită de cea naturală.

În urma videoului, Jimmy Fallon a renunțat la poziția sa în cadrul showului. Acesta și-a cerut mai apoi scuze prin intermediul Twitter, spunând că a luat o decizie total greșită acceptând să îi fie făcut acel machiaj.

Lumea l-a criticat dur pe Fallon, mai ales prin prisma ultimelor evenimente în care afro-americanilor nu li s-au respectat drepturile. Ultimul, petrecut chiar ieri  în Minnesota, State Unite, unde un afro-american a fost sufocat de un polițist.

În video, Fallon îl portretizează pe Chris Rock, un alt membru din Saturday Night Live, care este afro-american.

Și prim ministrul Canadei, Justin Trudeau, a fost criticat dur după ce apărut o înregistrare cu acesta având tot machiajul „Blackface”.

Emisiunea Saturday Night Live, care este prezentă pe micile ecrane din 1975, are o tradiție în a atribui roluri de afro-americani, celor care nu au culoarea pielii ca a acestora.