Sursa: Flickr

Ministrul de Externe chinez a susținut într-o declarație dată sâmbătă faptul că Statele Unite ar trebui să se oprească din a „persecuta pe nedrept” compania chineză Huawei. Totul vine după ce vineri, administrația Trump a decis să blocheze furnizarea de cipuri pentru Huawei, cipuri folosite de aceștia pentru produsele lor.

Măsura nu numai că a afectat Huawei, dar a reușit să lovească puternic și în firmele americane care furnizau cipuri pentru compania chineză.

Întrebat de Reuters dacă autoritățile chineze vor lua măsuri împotriva atitudinii SUA, Ministrul de Externe chinez a confirmat că drepturile Huawei vor fi apărate de autoritățile chineze.

Ziarul Global Times citează o sursă apropiată a autorităților chineze care susține că China vrea să pună companiile americane prezente în țara lor pe o așa zisă „listă a neîncrederii”. Mai mult de atât, aceștia ar vrea să impună restricții unor filiale ale Apple, Cisco sau Qualcomm, companii cu origini americane.

Tensiunile din au escaladat în ultimele săptămâni între cele două puteri globale, chiar dacă în ianuarie a fost semnat un acord care punea capăt unui război comercial mai vechi.