Gholem Reza Mansouri (sursa: Youtube)

Gholem Reza Mansouri, cleric și magistrat al regimului de la Teheran, a fost găsit fără suflare pe coridorul unui hotel din București. Acesta era acuzat în țara sa de corupție, fugind în Germania, acuzat fiind și acolo de torturarea unor jurnaliști. Mansouri a fugit ulterior din Germania în România. 

În Iran, Mansouri era cercetat sub acuzația de corupție și fraudare a 500.000 de euro. Acesta a fugit în Germania, unde militanți pentru drepturile omului și Reporterii Fără Frontiere au depus o plângere pe numele lui. Acesta era acuzat că pe vremea când era judecător în Iran, a dispus arestarea a 20 de jurnaliști pe baza unor dovezi false. Ulterior, jurnaliștii au fost și torturați.

Curtea de Apel București amânase până pe 10 iulie o decizie în privința extrădării lui Gholem Reza Mansouri, pentru dosarul de corupție, susține Europa Liberă. Bărbat ar fi fost de o săptămână sub control judiciar.

Pe 12 iunie, Manouri fusese arestat pe baza unui mandat Interpol.

Prima pistă a anchetatorilor este clar sinucidere. Acesta s-ar fi aruncat în gol de pe holul unui hotel din Capitală. Polițiștii știau că acesta stătea la alt hotel, dar se pare că acum o zi acesta ar fi schimbat locația în care stătea.