Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul a mers și a depus coroane de flori în Piața Universității, organizând și o conferință de presă cu această ocazie.

Ludovic Orban l-a acuzat dur pe fostul președinte din acea perioada, Ion Iliescu, catalogând regimul acestuia ca fiind unul de sorginte comunistă.

Acesta și-a arătat nemulțumirea în legătură cu faptul că magistrații nu au încheiat nici astăzi investigațiile privind evenimentele din 13-14 iunie 1990.

Totodată a condamnat ferm diversiunea creată atunci, precum și vărsarea de sânge la care s-a ajuns.

La ceremonia depunerii de coroane din Piață Universității a fost prezent și fostul presendinte Emil Constantinescu.

De asemenea, premierul a amintit de proiectul de restaurare al clădirii Universității, aprobat în urmă cu două săptămâni.

În cursul conferinței de presă, Ludovic Orban a afirmat că va cere prelungirea stării de urgență, manifestându-și încrederea că aceasta va fi aprobată de Parlament.

„Vom cere (n.r. – prelungirea stării de alertă) pentru 30 de zile. Am încredere că va exista o majoritate în Parlament, care să înţeleagă nevoia prelungirii stării de alertă şi care să înţeleagă faptul că nu pot să pună în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”.

Pe final, Orban și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu instituția Avocatului Poporului, condusă de Renate Weber, acuzănd-o de politizare, și chiar de pactizare cu PSD-ul.

Declarații de presă

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la Universitatea București#LudovicOrban #GuvernulRomaniei

Publicată de Guvernul României pe Sâmbătă, 13 iunie 2020