sursa: Wikipedia

Copiii jurnalistului saudit asasinat Jamal Khashoggi au anunțat prin Twitter că îi iartă pe ucigașii tatălui lor. Acest gest salvează de la pedeapsa cu moartea cinci agenți guvernamentali saudiți, conform CNN

Jamal Khashoggi era considerat unul dintre cel mai valoros jurnalist din Arabia Saudită, fiind și un critic al regimului. Serviciile americane de inteligență au concluzionat că jurnalistul a fost asasinat în fața Ambasadei din Istambul din ordinul prințului saudit. Autoritățiile au negat că ar fi fost implicate.

În luna decembrie a anului trecut, cei care l-au asasinat pe jurnalist au fost condamnați la pedeapsa capitală.

În mesajul postat de fiul cel mare al jurnalistului, se arată faptul că cei care au săvârșit asasinatul sunt iertați public. Copiii lui Jamal Khashoggi au făcut acest lucru deoarece, legea saudită permite cruțarea făptașilor în cazul în care aceștia sunt iertați public de către fiii celui ucis. Autoritățiile sunt deobicei mai permisive în perioada Ramadanului, perioadă în care ne află.

Logodnica jurnalistul s-a arătat indiganată de decizia fiilor lui Khashoggi, dorind să se facă dreptate. În același timp, Agnes Callamard, trimisa Națiunilor Unite la acest caz, consideră că Arabia Saudită dă dovadă din nou că face dreptate în cazul jurnalistului, dacă acceptă să-i ierte pe ucigași.