trump, kim, jong
Donald Trump și King Jong-Un (Sursă foto: Wikimedia Commons)

Coreea de Nord acuză Statele Unite ale Americii de tactici de deteriorare a reputației țarii asiatice pe plan internațional. Acuzația a fost făcută vineri, după ce luna trecută la Washington au fost reînnoite acuzațiile conform cărora Coreea de Nord s-a aflat în spatele unor amenințări cibernetice asupra S.U.A, transmite Reuters.

Acesta este cel mai nou conflict dintr-o serie de evenimente care accentuează fricțiunea dintre cele două țări, după discuțiile despre denuclearizarea Coreei de Nord începute de Donald Trump la sfârșitul anului trecut.

„Vrem să clarificăm faptul că țara noastră nu are nimic de a face cu așa-numitele amenințari cibernetice despre care vorbește S.U.A.”, a declarat Ministrul de Externe al Coreei de Nord. De asemenea, s-a mai spus că acuzațiile acestea, împreună cu cele referitoare la finanțarea terorismului, rachete nucleare și spălare de bani, sunt pretexte folosite de S.U.A pentru a denatura imaginea Coreei de Nord

Autoritățile americane au emis luna trecută un avertisment privind pericolul cibernetic genrat de hackerii Nord Coreeni, în special în cazul serviciilor financiare online.

Despre Coreea de Nord se presupune că ar fi în spatele unei campanii de furt digital desfășurată de ani de zile.