Sursă foto: Pixnio

Etapele de înscriere la Bacalaureat 2020 au fost publicate într-un ghid al Ministerului Educației. Perioada de înscriere pentru sesiunea iunie-iulie 2020 este 3 – 10 iunie. Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale vor fi echivalate/recunoscute, potrivit metodologiei elaborate de Ministerul Educației și Cercetării și postată pe Edupedu

După ce elevii au absolvit liceul iar profesorii/diriginții confirmă că situația le-a fost încheiată, candidații la Bacalaureat trebuie să completeze cererea disponibilă aici.

Cum se completează: 

Toți candidații completează partea I.

Candidaţii care solicită recunoaşterea/echivalarea unor probe susţinute în anii anteriori sau sesiunile anterioare completează atât partea I cât şi partea a II-a a cererii.

Candidaţii care, în cel puţin una din clasele a IX-a – a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale, recunoscute de către Ministerul Educaţiei și Cercetării la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de Bacalaureat, şi care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I şi partea a III-a a cererii.

Echivalarea competențelor lingvistice într-o limbă străină:

Candidaţii care au obţinut o certificare cu recunoaştere internaţională a competenţelor lingvistice şi care solicită recunoaşterea şi echivalarea acestora cu proba C completează cererea de înscriere, precum și o cerere de recunoaștere și echivalare.

Echivalare competențelor digitale: 

Candidaţii care au obţinut o certificare cu recunoaştere europeană a competenţelor digitale şi solicită recunoaşterea şi echivalarea acestora cu proba D completează cererea de înscriere, precum și o cerere de recunoaștere și echivalare.

Toate documentele trebuie depuse fizic sau electronic la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen, sau pot fi trimise prin poștă. Candidații sunt îndemnați să verifice dacă documentele au fost primite de secretariate, în ca în cazul depunerii electronice sau trimiterii prin poștă.

Resurse: 

Cererea de înscriere Bacalaureat 2020

Cerere de recunoaștere și echivalare a certificatelor în competențe lingvistice Bac 2020

Cerere de recunoaștere și echivalare a competențelor digitale Bac 2020