Joe Biden, SUA, președinție
Joe Biden / sursa: Flickr

Rezultatele a două trusturi importante de presă din America susțin că Joe Biden, candidatul democraților, a câștigat dezbaterea cu candidatul republicanilor, Donald Trump. 

48% spun că Biden a câștigat, în timp ce 41% consideră că Trump a fost câștigătorul. Marja lui Biden nu este prea diferită de cea din sondajele naționale. Zece la sută au considerat dezbaterea egală, screi CBS News.

Peste opt din 10 alegători care au urmărit dezbaterea descriu tonul dezbaterii ca fiind negativ, inclusiv majoritatea susținătorilor fiecărui candidat.

Puțini alegători care au urmărit dezbaterea au găsit dezbaterea informativă. Doar 17%, mai exact. Cei mai mulți s-au enervat: a fost sentimentul simțit cel mai mult de susținătorii fiecărui candidat. O treime dintre alegători s-au simțit, însă, distrați.

92% dintre democrați consideră că Biden a câștigat, în timp ce 82% din republicani consideră că Trump a câștigat.

În rezultatele estimate de CNN, 6 din 10 oameni dintre cei care au vizionat dezbaterea consideră că Biden a câștigat, în timp ce doar 28% susțin că actualul președinte a ieșit câștigător.

Rezultatul post-dezbatere este aproximativ același cu rezultatul unui sondaj post-dezbatere din 2016, după prima dezbatere dintre Trump și Hillary Clinton. În acel sondaj, 62% au crezut că Clinton a câștigat dezbaterea, 27% au spus că Trump a câștigat.

Două treimi au spus că răspunsurile lui Biden au fost mai adevărate decât cele ale lui Trump (65% Biden și 29% Trump), iar atacurile sale asupra președintelui au fost văzute mai des ca fiind corecte. Per ansamblu, 69% au declarat corecte atacurile lui Biden asupra lui Trump, în timp ce doar 32% au declarat că atacurile lui Trump au fost corecte.

Alegătorii care au urmărit dezbaterea au spus în mare măsură că au mai multă încredere în fostul vicepreședinte față de actualul președinte pe probleme majore abordate în dezbatere, inclusiv inegalitatea rasială (66% au încredere în Biden mai mult, 29% Trump), asistența medicală (66% Biden până la 32% Trump), focarul de coronavirus (64% Biden la 34% Trump) și nominalizările Curții Supreme (54% Biden la 43% Trump).

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău