Corcodel Marian (captura youtube)

Fostul comandant în Jandarmerie, Marian Corcodel, care avea grad de colonel, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru cămătărie, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat. Alături de el vor fi judecați și o parte din subordonații lui.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată pe Marian Corcodel, Iancu Daniel Preoteasa, Georgică Adrian Băbănău și Octavian Cristescu.

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2011, Marian Corcodel, comandantul U.M. 0260 – Baza de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cu gradul de colonel, folosindu-se de influența pe care o exercita asupra unor subordonați, uzând în mod nelegal de prerogativele funcției sale, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă, şi anume Iancu Daniel Preoteasa și Georgică Adrian Băbănău. Scopul lor era, printre altele, să dea bani cu camătă, dar și delapideze, potrivit Mediafax.