Donald Trump
Donald Trump / sursa: flickr

„Băgaţi aceste animale în închisoare, acum”- așa sună o postare pe Twitter a președintelui american Donald Trump. Liderul de la Casa Albă face referire la protestatarii împotriva rasismului și a brutalității polițiștilor care au degenerat în violențe în decursul acestei veri. Trump a cerut ca manifestanții să fie sancționați pentru distrugerea mai multor bunuri.

Trump a făcut această afirmație înainte de mitingurile electorale în 3 state-cheie. Este vorba de Florida, Pennsylvania şi Iowa. Întâlnirile vin la scurt timp după ce miliardarul american a fost diagnosticat cu COVID-19. Trump încearcă astfel să îl ajungă din urmă în sondaje pe cotracandidatul său-Joe Biden- până la alegerile din 3 noiembrie.

Deși medici i-au permis lui Trump să apară în public, experții în sănătate nu sunt de acord cu acest lucru, ei fiind de părere că președintele american ar trebui  să mai rămână în izolare până va deveni cert că nu răspândeşte coronavirusul, notează DPA.

Preşedintele republican, care candidează pentru un al doilea mandat, rămâne în urma contracandidatului său democrat Joe Biden în sondaje, iar decalajul dintre ei se măreşte.