Soldati indieni (Wikimedia)

După confruntările din ultima perioadă cu China, India a decis să interzică Tik Tok și alte aplicații chineze. Decizia vine pe fondul unor îngrijorări cu privire la securitatea națională a Indiei, scrie AFP

Relația dintre cele mai populate țări din lume s-a deteriorat recent, mai ales după moartea a 20 de soldați indieni pe culmile din Himalaya, după o confruntare fără arme.

Ministrul Informațiilor și Tehnologiei din India a declarat că aceste aplicații „atacă suveranitatea și integritatea Indiei”. „Decizia vine pentru a proteja suveranitatea spațiului cibernetic al Indiei”, a completat acesta.

În declarația ministrului indian se mai specifică faptul că decizia a fost luată după mai multe reclamații cu privire la încălcarea politicilor de confidențialitate ale utilizatorilor.

Nu este clar de când va intra în vigoare hotărârea.

Tik Tok, de exemplu, aplicație în care oamenii găsesc filmulețe amuzante sau pot chiar creea unele, este extrem de populară în India. Se estimează că există 120 de milioane de utilizatori în această țară, ceea ce face ca India să fie o piață foarte mare pentru aceștia.

Lista aplicațiilor interzise continuă cu Clash of Clans, joc popular în toată lumea.