Monica Anisie, tablete elevi
Monica Anisie (Facebook / Monica Anisie)
Ministrul Monica Anisie a explicat, luni seară, la B1 TV, că dacă vom avea un nou val de COVID-19, elevii ar putea veni prin rotație la școală, din toamnă, când este programată redeschiderea. Acesta este doar unul dintre scenarii și a precizat că evaluările compară și situația din alte țări, unde, spre exemplu, copiii desfășoară orele de curs în containere amplasate în curte.
„Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care și acesta, iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică.Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.
Ministrul spune că sunt clase suprapopulate, de 30 sau de peste 30 de elevi și, așa cum prevede ordinul Ministrului Sănătății, trebuie să existe o distanță de 2 metri între elevi în față, în spate, lateral stânga, dreapta.
”Asta înseamnă că într-o sală de sport ar trebui să intre cel mult 10 elevi. Ministerul Educației și autoritățile locale trebuie să găseasca soluții în cazul în care va veni al doilea aval de îmbolnăviri, așa cum prevăd specialaiștii, ca să nu îi expunem pe elevi”, a mai declarat ministrul.