Evaluare Nationala (sursa foto: Pexels)

O fetiță din Gorj, care a suferit un șoc după ce a văzut că a luat nota 6 la proba de Matematică la Evaluarea Națională, a primit nota 10 după recorectare. Fetița a fost atât de speriată încât a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a dezvoltat o semi-pareză în zona gurii. 

Inițial, fata a primit nota 6, iar după recorectare a luat 10. La limba română obținuse nota 9.80. Un coleg de-al ei a primit la Matematică 2.20, iar după recorectare nota i-a fost crescută la 7.90. Elevii sunt din localitatea Bălteni, județul Gorj.

Părinții intenționează să depună o petiție la Ministerul Educației, iar tatăl fetei a declarat că era imposibil ca o fată care învață încontinuu să obțină o notă atât de mică.

Profesorul fetiței susține că ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil. Lucrările elevilor ar fi fost în Dolj.

Cazurile nu sunt singulare. În Sectorul 5 din București, un elev a înaintat cu peste două mii de poziții în clasamentul din București în urma contestaţiei. La Brașov, au fost diferențe de peste 3 puncte obținute de absolvenții care au făcut contestații.

Luminita Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației a declarat pentru Digi24 că lucrările copiilor pot fi reevaluate în urma unor petiții, dar nota nu se schimbă pentru că un astfel de lucru nu este prevazută în metodologie.

 

Volume 90%

 

Volume 90%