sursa: wikipedia

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat marți că platforma va permite utilizatorilor săi să oprească reclamele politice, potrivit Bussines Insider.

„Toată lumea vrea să vadă politicienii responsabili pentru ceea ce spun – și știu că mulți oameni doresc să moderăm și să eliminăm mai mult conținutul lor”, a scris Zuckerberg într-o publicație din USA Today.

„Pentru aceia dintre voi care v-ați gândit deja și doresc doar să se încheie alegerile, vă ascultăm doleanțele – așa că introducem și capacitatea de a opri vizionarea de reclame politice.”

Facebook va începe implementarea funcției pentru unii utilizatori miercuri și o va pune la dispoziția tuturor utilizatorilor în următoarele câteva săptămâni, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNBC.

Utilizatorii vor putea opri reclame despre probleme politice, sociale și electorale de la candidați politici, super-PAC-uri și alte organizații care au o exonerare politică asupra acestora, indicând că un anunț este „plătit” de o anumită entitate, a raportat CNBC .