O firmă din Galați depozita 35 de tone de azotat de amoniu în condiții improprii (sursă foto: Poliția Română)

O firmă din Galați depozita 35 de tone de azotat de amoniu în condiții improprii, aceeași substanță care a provocat explozia de la Beirut. Administratorul firmei este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice, conform Digi24.

Controlul a fost efectuat de polițiști pe data de 7 august, în localitatea Vlădești din Giurgiu. Au fost descoperite 2 kilograme de insecticid deținut ilegal și 73 de litri de chimicale pentru protecția plantelor, expirate.

Pe lângă acestea, în depozit au fost găsite 35 de tone de azotat de amoniu, păstrat în condiții improprii. „Administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, conform unui comunicat al Poliției.

Azotatul de amoniu este utilizat majoritar în agricultură, însă este  folosit și pentru obținerea unor anumiți explozivi. Explozia din capitala Libanului a fost provocată de o cantitate de 2.700 de tone de azotat de amoniu și a ucis 150 de persoane, iar 5.000 au fost rănite.

1 COMENTARIU

Comments are closed.