pompieri
Pompieri (sursa: Youtube)

Un număr de cinci persoane au fost rănite şi alte 21 evacuate în urma unei explozii petrecute joi dimineaţa la demisolul unui bloc din centrul municipiului reşedinţă, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, explozia avut loc în urma unei acumulări de gaze la demisolul unui bloc de locuinţe din zona centrală a oraşului. Au fost înregistrate cinci victime, dintre care una cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, restul cu traumatisme uşoare. Din imobil au fost evacuate 21 de persoane – 3 copii şi 18 adulţi.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat, joi, că a dispus demararea, în regim de urgenţă, a anchetelor sociale pentru persoanele afectate de explozia produsă la demisolul unui bloc din centrul oraşului.

„Venim în sprijinul celor afectaţi de explozia puternică produsă în această dimineaţă în centrul oraşului. Avem soluţii pentru cazarea temporară a oamenilor care au nevoie acum de ajutorul nostru. Au fost demarate în regim de urgenţă anchetele sociale şi îi vom sprijini cu tot ce putem pe aceşti oameni”, a spus Pucheanu.