Uragan Ianos Grecia ( foto: captura twitter)

Două persoane au murit din cauza uraganului mediteranean Ianos care a lovit Grecia. Furtuna a inundat străzi și locuințe și a întrerupt alimentarea cu energie electrică în mai multe insule ale arhipelagului- anunță autoritățile de la Atena citate de Reuters.

Pompierii au găsit trupul unei femei într-o casă inundată dintr-un sat din apropiere de Farsala. Iar cadavrul unui bărbat de 63 de ani a fost descoperit în apropierea spitalului din Karditsa.

Autoritățile elene spun că au primit peste 2400 de solicitări de la persoane care au rămas blocate în case, pentru a tăia și îndepărta copacii căzuți şi pentru a pompa apa din magazine şi locuinţe. Reţeaua de electricitate a fost puternic afectată şi sunt depuse eforturi pentru reluarea furnizării de energie electrică la Karditsa şi în insulele Ionice. În plus, circulația trenurilor între Atena și orașul nordic Salonic a fost întreruptă.

Furtuna denumită „Ianos” a smuls copacii din rădăcini şi a provocat vineri întreruperi ale energiei electrice în insulele Ionice şi în vestul Peloponezului. Apoi a trecut peste zona centrală a Greciei, cele mai afectate fiind regiunile din jurul oraşelor Karditsa şi Farsala. Corpul unei femei în vârstă a fost descoperit într-o casă inundată dintr-un sat din apropiere de Farsala, conform unui anunţ al pompierilor.