Ionel, Dancă, șef, cancelarie, premier
Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului (sursă foto: Facebook - Guvernul României)

Cancelarul premierului, Ionel Dancă, a anunțat că guvernul a aprobat prin ordonanță urgență sprijinirea studenților cu burse sociale prin oferirea de tablete, posibilitatea de decontare a diverselor echipamente medicale achiziționate de spitale, dar și alte proiecte. 

Proiectele vor beneficia de fonduri europene.

În primul rând, 175 milioane euro vor fi alocate pentru achiziția tabletelor pentru studenții cu burse sociale care își vor desfășura activitatea în sistem online.

Aceeași posibilitate de cumpărarea de echipamente va fi posibilă și pentru universitățile care au nevoie de tablete pentru ca procesul învățării online să funcționeze. 50 de milioane de euro vor fi alocate în acest sens.

Aici se adaugă 10 milioane de euro pentru achiziția de dezinfectanți în universități.

Totodată, a fost majorat plafonul pentru decontarea achiziției de diverse echipamente medicale, de la 350 de milioane de euro la 1,2 miliarde euro.

Spitalele pot să-și deconteze aceste cheltuieli printr-o solicitate de decontare ca și până acum. Diferența este că plafonul s-a majorat acum substanțial.

Un alt proiect aprobat a fost oferirea tichetelor pentru „o masă caldă” persoanelor in vârstă. Astfel, persoanele peste 70 de ani și cu pensia sub 800 de lei vor beneficia de o masă caldă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău