Sursă foto: Facebook

Guvernul va sprijini construirea unui centru de recuperarea a militarilor români întorși din teatrele de operare, conform declarațiilor făcute marți de vicepremierul Raluca Turcan, la Târgoviște. Centrul va fi realizat la Mănăstirea Dealu, la inițiativa Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România.

Raluca Turcan a declarat că a decis să susțină proiectul imediat ce a auzit de el. Investiția va atinge aproximativ 80 de milioane de euro și va putea deservi în jur de 400 de beneficiari. De centru vor putea beneficia toți membrii sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Vicepremierul Raluca Turcan, alături de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, a făcut marți o vizită la locul în care urmează să fie construit centrul de recuperare.

Cele două clădiri ale fostului liceu militar de la Mănăstirea Dealu, au fost date în folosință Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România în februarie 2018. În aceste clădiri a funcţionat Spitalul Municipal Târgovişte, care şi-a schimbat locaţia, iar clădirile au stat nefolosite timp de mai mulţi ani.

În acest moment, imobilele au nevoie de reabilitare și dotare.

Dreptul la folosință a clădirilor a fost acordat pentru 49 de ani, condiția impusă fiind ca în termen de cinci ani de la data preluării în folosință investiția să fie finalizată.