incendiu, pompieri
Incendiu (sursa foto: Wikipedia)

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în subsolul clădirii Palatului Administrativ din municipiul Bistriţa. Acolo unde erau stocate materialele dezinfectante primite de la Ministerul Sănătăţii pentru a fi distribuite secţiilor de votare cu ocazia alegerilor locale, a anunţat Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud citată de Agerpres

Din cauza incendiului, o parte din dezinfectanți ce urmau să ajungă în secțiile de vot au fost distruși.

„Noaptea trecută, în jurul orei 1,00, a avut loc un incendiu minor în subsolul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, sursa probabilă fiind o priză defectă. Incidentul a fost sesizat de jandarmul care efectua serviciul de pază pe timpul nopţii în cadrul instituţiei, acesta anunţând imediat pompierii. Incendiul a fost stins în scurt timp, dar, în urma acestuia, au ars dezinfectanţi pentru circa 10 unităţi administrativ-teritoriale, acolo fiind depozitate pachetele cu materialele primite de la Ministerul Sănătăţii pentru secţiile de votare, pachete care au fost pregătite pentru a fi distribuite, astăzi, reprezentanţilor locali”, a informat prefectura.

După stingerea incendiului, s-a reevaluat situația pentru ca dezinfectanții să poată ajunge duminică în secțiile de vot.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud menţionează că multe dintre cele 62 de primării din judeţ au achiziţionat din fonduri proprii dezinfectanţi pentru secţiile de votare şi apreciază că „există o rezervă de produse, iar condiţiile de siguranţă sanitară pentru desfăşurarea procesului electoral nu vor fi afectate”.