sursa: Pxfuel

Milioane de oameni din India și Bangladesh se află în calea celui unui ciclon uriaș care se pregătește să lovească golful Bengal în mai puțin de 36 de ore. Specialiștii consideră că 55 de milioane de indieni ar putea fi afectați și 5 milioane de locuitori din Bangladesh, conform CNN.

Un alt super ciclon a bătut recordul fiind declarat cel mai puternic din zonă, după ce luni a lovit golful Bengalului cu viteze de până la 270 de km/h. De atunci, ciclonul a mai scăzut în putere dar atinge încă viteze de 240 de km/h, echivalentul unui uragan de gradul 4 din oceanul Atlantic.

Amphan este doar al doilea super ciclon care lovește aceste zone, primul fiind în 1999 și omorând aproximativ 10 mii de oameni.

Oficialii indieni confirmă faptul că cel puțin 300 de mii de oameni sunt în imediata apropiere a coastei unde va lovi cu cea mai mare putere ciclonul. Evacuarea a început dar se realizează cu greutate din cauza măsurilor de distanțare socială instituite pentru protejarea împotriva noului coronavirus.

Între timp, conform universității John Hopkins, India ar fi trecut de pragul de 100 de mii de cazuri confirmate. În Bangladesh, au fost confirmate până acum aproximativ 24 de mii de infectări, duminică înregistrându-se 1.300 de noi cazuri.