Klaus Iohannis (Sursă foto: Facebook)

Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională legea prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele dă un acord scris în acest sens. Mai mult de atât, actul normativ schimbă expresia de „educație sexuală” în „educație sanitară”, susține Digi24. 

Iohannis critică și eliminarea mențiunii „cel puțin o dată pe semestru” spunând că devine neclar dacă intenția legiuitorului a fost de a transforma materia într-o disciplină predată pe tot parcursul anului școlar sau se elimină garanția că măcar o dată pe semestru elevii vor putea beneficia de programele de educație pentru viață.

Președintele susține că nu este clar de câte ori pe semestru ar urma să se facă această materie.

Președintele susține și că din legea trimisă la promulgare nu reiese clar dacă programele de educație sanitară vor învăța elevi cum să contracareze bolile cu transmitere sexuală. De asemenea, nu este când trebuie cerut acordul părinților pentru participarea la această materie.

Reamintim că în mai, PNL și PSD au eliminat prin lege educația sexuală din școli. Ulterior, Parlamentarii USR au cerut printr-o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis să nu promulge modificarea legii Educației ce vizează educația sexuală, așa cum a fost votată pe 3 iunie. Ei cereau reexaminarea modificării legii cu privire la educația sexuală.