sursa: wikipedia commons

Ion Țiriac sare în apărarea prietenului său, magnatul neamț Clemens Tönnies, proprietarul imensului abator acuzat că, din cauza condițiilor precare de muncă și de cazare, a favorizat apariția unui focar COVID-19 în apropiere de Dortmund, potrivit libertatea.ro.

„Îl știu de 30 de ani pe Tönnies și mereu mi-a spus că românii sunt cei mai buni muncitori, serioși, pe care te poți baza. Sclavagismul e când trimitem oamenii în avioane la sparanghel, nu când lucrează la cel mai mare măcelar din Europa pe salarii decente!”, a afirmat Țiriac, protejăndu-si prietenul, în defavoarea conaționalilor săi.

Presa română și internațională a relatat încă de la începutul pandemiei situația degradantă în care a ajuns muncă sezonierilor din estul Europei în țările unde se angajează, mai multe Guverne occidentale luând act și începând să discute despre „sclavagismul modern”, care trebuie să înceteze.

”El e afectat acum (n.red.Tönnies) , e supărat, normal că nu e bine cu ce se întâmplă pentru că ține cu adevărat la oamenii lui. Pentru Clemens, eu bag mâna în foc! Rețineți: la el, românii câștigă și 3.000 de euro pe lună, nu așa arată sclavagismul!”, mai spune Ion Țiriac, continuănd în mod absurd sa nu vadă evidentul.