vaccin , coronavirus, Israel
Coronavirus Israel (sursa: Pixabay)

Israel- număr record de infectări zilnice cu coronavirus. Aproximativ 30 de orașe ale țării au intrat în carantină pentru a limita răspândirea virusului. Joi au fost raportate 2.740 de cazuri după o săptămână de cifre record, iar miercuri Israelul a depășit pragul de 3000 de cazuri de la începutul pademiei- relatează EFE citată de Agerpres.

Israelul a înregistrat în ultimele şapte zile o medie de 215 de contagieri zilnice la fiecare un milion de locuitori, fapt ce l-a situat înaintea Braziliei (188) şi Spaniei (182), potrivit unui clasament realizat de Banca Naţională a Canadei şi de Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite.

Autoritățile israeliene au impus restricții precum carantinarea mai multor orașe, închiderea magazinelor dar și a școlilor în mare parte din țară, după ce aproape 2 milioane de elevi și studenți au revenit la cursuri săptămâna aceasta. Autoritățile iau în calcul și o izolare la nivel național în cazul în care curba infectărilor rămâne ascendentă.

Cu toate acestea, rata mortalității este scăzută- 985 de decese, în timp ce numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 este de 125.260.