școala, sala, sport, botoșani
Școala în sala de sport, la Botoșani (sursa foto: Agerpres)

La Liceul cu Program Sportiv (LPS) din municipiul Botoşani, pentru toţi elevii acestei unităţi de învăţământ să poată începe noul an şcolar, Mai multe spaţii de curs au fost amenajate în sala de atletism a instituției, relatează Agerpres

Conducerea LPS a creat în sala de atletism cinci spaţii de curs cu câte 30 de locuri fiecare, unde vor învăţa clasele cu efective mai mari de elevi. S-a luat această decizie pentru ca toți elevii să se poată întoarcă la școală în condiții de maximă siguranță sanitară.

Școala în sala de sport a LPS Botoșani (sursa foto: Agerpres)

„Pentru profilul liceului nostru, cel mai bun scenariu este scenariul verde, pentru că ne dorim să aducem copii la şcoală, să aducem copii şi la antrenament, dar şi la orele de clasă. Pentru asta am fost nevoiţi să identificăm spaţii pentru a încăpea toţii copiii şi pentru a avea acea distanţare fizică şi, având clase numeroase la liceu, am transformat sala de atletism în săli de clasă”, a declarat directorul LPS, Ioan Huncă.

Investiţia, care a presupus ridicarea pereţilor despărţitori, dar şi achiziţia de mobilier şcolar nou, se ridică la peste 150.000 de lei, fiind suportată din bugetul unităţii de învăţământ.