sursa: Wikimedia Commons

Lansare capsulei Crew Dragon, având doi astronauți la bord, a fost reprogramată din cauza condițiilor nefavorabile ale vremii. Noul termen pentru lansare este sâmbătă, 30 mai. 

Numărătoarea inversă a fost oprită cu 17 minute înainte de lansarea rachetei Flacon 9. Aceasta era pregătită de lansare în Centrul Spaţial Kennedy, din Florida.

Cei doi astronauți sunt Doug Hurley şi Bob Behnken, aceștia fiind evacuați după reprogramarea misiunii, întorcându-se în carantină pentru a se proteja.

Astronauții ar fi urmat să călătorească 19 ore până la Staţia Spaţială Internaţională.

Succes noii misiuni ar putea fi unul istoric, în care SUA nu mai trebuie să depindă de Rusia pentru acest tip de misiuni. Acum, SUA s-a bazat pe o companie privată, SpaceX.

Compania este patronată de arhicunoscutul Elon Musk. Lupta pentru un astfel de proiect grandios a fost câștiga împotriva celor de la Boeing, aceștia construind și ei o capsulă.

Agenția spațială a plătit trei miliarde de dolari către SpaceX pentru a concepe, construi, testa și opera capsula pentru șase călătorii dus întors. Capsula este una cu totul modernă, cu ecrane touchscreen, neavând mare lucru în comun cu vechile navete spațiale.

Dacă proiectul va fi unul de succes, SpaceX putea organiza zboruri spațiale pentru turiști.