Elevi, la, școală
Elevi / sursa: Flickr

Mâine are loc prima probă a bacalaureatului din acest an. Este vorba de proba scrisă la Limba și Literatura Română. Candidații vor fi triați epidemiologic și trebuie să ajungă în clasa de examinare cel mai târziu la ora 8:30. Proba începe la ora 9:00 și durează trei ore.

Se anunță un număr impresionant de candidați. Potrivit unei declarații recente a ministrului educației, ar fi vorba de peste 155.000 de tineri, cu 20.000 mai mulți decât anul trecut.

Ca și în cazul evaluării naționale, elevii de clasa a XII-a vor putea susține examenul de bacalaureat într-o sesiune specială, dacă au avut probleme de sănătate la prima sesiune.

În acest an, în contextul epidemiei de coronavirus, se va organiza o sesiune specială de bacalaureat pentru elevii care au probleme medicale. La sesiunea specială de BAC 2020 vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis (37,3), au fost în izolare, în carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

În pregătirea bacalaureatului 2020, Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la română sub forma unor teste de antrenament.