Marcel Vela: (sursa: Facebook)

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, se implică în scandalul în care vloggerul „Colo” este acuzat de instigare la viol. Vela i-a transmis tinerei care l-a denunțat pe vlogger că îi este alături și veghează asupra siguranței acesteia, conform Agerpres

Anterior, tânăra care l-a denunțat pe vlogger a prezentat mesajele ofensatoare pe care le-a primit după ce l-a denunțat pe „Colo”. În aceste mesaje tânăra era amenințată, i se dorea să fie violată de Gheorge Dincă, celebru pentru „cazul Caracal” sau i se spunea că va fi urâtă de toată lumea. Aceasta a depus o nouă plângere penală, pentru hărțuire.

Vela a transmis prin intermediul paginii sale de Facebook: „Mă îngrijorează foarte mult situaţia creată şi modul în care a degenerat. De aceea, am luat legătura cu această tânără şi i-am oferit întreg suportul. I-am transmis că îi suntem alături şi că veghem la siguranţa şi integritatea sa. Tinerii trebuie sa înţeleagă că emoţiile pe care le au pot fi exprimate în orice alt mod, dar nu prin violenţe, agresiuni verbale şi ameninţări”.

El a precizat că este îngrijorat de „conţinutul violent pe care acest tânăr îl promova în rândul urmăritorilor săi”.

Vela susține că, fără știrea părinților probabil, copiii trimit mesaje agresive, fapt care s-a întâmplat și în cazul tinerei care l-a denunțat pe „Colo”. Persoanele care au trimis mesajele agresive se află în atenția Poliției Capitalei, conform spuselor lui Vela. Ministrul de Interne consideră că acestor copii trebuie să le fie explicat că „respectul nu poate fi transformat în barbarie”, iar mamele, surorile, iubitele, soţiile, trebuie respectate.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de Alexandru Bălan, supranumit „Colo”. El este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de instigare publică.