Nelu Tătaru (sursa: YouTube)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă într-un mesaj transmis sâmbătă, de Ziua mondială a sănătăţii mintale că  ne aflăm într-o perioadă cu numeroase provocări și este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi păstrarea sănătăţii mintale. 

„Pandemia provocată de noul coronavirus a produs multe schimbări în viaţa noastră din punct de vedere medical, dar şi social şi economic. Într-o astfel de perioadă cu numeroase provocări este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi păstrarea sănătăţii mintale”, a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

„În perioada următoare va fi nevoie de măsuri noi concretizate în programe şi investiţii pentru îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii de îngrijire a sănătăţii mintale”, a concluzionat Nelu Tătaru.

Ziua mondială a sănătăţii mintale este marcată în fiecare an la data de 10 octombrie și este un prilej de a arăta populației cât de important este și care sunt beneficiile păstrării unei sănătăți la nivel mintal.

Ziua Internațională a Sănătății Mintale s-a sărbătorit prima oară în anul 1992, la inițiativa Federației Mondiale a Sănătății Mintale (WFMH), o organizație mondială cu membri și contacte în peste 150 de țări, inclusiv în România.