Nelu Tătaru (sursa: YouTube)

O a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează la 22 iunie.

Luni, ministrul Sănățății a declarat – la Europa FM – că s-a renunțat la ideea ca acești elevi cu probleme medicale să fie chemați să dea BAC-ul în toamna, odată cu cei care au picat examenul în sesiunea de vară.

Ministrul Nelu Tătaru: Exact la acest lucru ne gândeam și discutam acum ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat.

Cristian Tudor Popescu: Și dedicată celor care nu au putut intra pe 22 iunie, din motive medicale…

Ministrul Nelu Tătaru: Da! Mergem spre acest program. Dacă nu azi, mâine o să-l anunțăm… Anunțul îl va face, de fapt, ministerul Educației. Și-n privința Evaluării Naționale rămân 15 iunie și 29 iunie.

”Elevii de clasa a 12-a vor rata admiterea. Probabil, întregul lor parcurs educațional va fi afectat doar pe motivul acesta, al triajului epidemiologic. O mulțime de specialișt au declarat faptul că temperatura ridicată nu este o condiție pentru a fi bolnav de coronavirus. Poți să ai temperatura ridicată în ziua examenului și din cauza stresului sau din cauza faptului că ești la menstruație”, a explicat Antonia Pup.