Monica Anisie, tablete elevi
Monica Anisie (Facebook / Monica Anisie)

Ministrul Educației, Monica Anisie- apel către inspectorii școlari generali să facă mai multe controale și să monitorizeze lecțiile desfășurate online.

„Fac un apel către inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi, inspectorii şcolari din cadrele inspectoratelor şcolare să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online şi spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară aceste activităţi didactice în sistem online”, a spus ministrul Educaţiei.

Ministerul și inspectoratele școlare vor monitoriza activitățile profesorilor care au loc în sistem online- mai spune Monica Anisie.

„MEC va realiza în această perioadă împreună cu inspectoratele şcolare activităţi de inspecţie, de monitorizare. De altfel şi sindicatele au fost cele care au dorit să participe alături de inspectorate la aceste activităţi de monitorizare a activităţilor didactice desfăşurate în sistem online”, a menţionat ea.

Întrebată de modelele de subiecte pentru examenele naționale, ele vor fi publicate la începutul săptîmânii viitoare, mai spune doamna ministru.