profesoara, maramureș, lovește, copiii
Profesoară din Maramureș lovind copiii (sursa foto: Andy Popescu Vlogs / Instagram)

Ministrul Educației, Monica Anisie, a luat atitudine după ce un vlogger român, Andy Popescu, a postat pe contul de Instagram un filmuleț primit în care se poate observa cum o profesoară din Borșa, Maramureș își lovește elevii.

În mesajul care însoțește filmulețul, Andy Popescu scria: „Dacă am avea un ministru al educației care chiar ar fi interesat de binele elevilor, ar fi dată afară in secunda 2 o astfel de profesoară. Voi credeți că doamnei ministru Monica Anisie îi pasă de profa asta de mate?”

Se pare că Monica Anisie a observat postarea și a scris pe pagina de Facebook:

„Astăzi am aflat de pe pagina de Facebook a lui Andy Popescu, dintr-o înregistrare video, că mai mulți elevi de la o școală din localitatea Borșa, județul Maramureș, au fost loviți de o profesoară. Am contactat personal atât inspectorul școlar general, cât și inspectorul școlar general adjunct ai inspectoratului școlar, solicitându-le ca luni dimineață să înceapă o anchetă la respectiva unitate de învățământ, iar la finalul acesteia, să întreprindă toate măsurile necesare impuse de lege”.

„Mă întristează să aflu despre astfel de incidente! Cu toții trebuie să reacționăm ferm și imediat, cu toleranță ZERO la violența în școli”, a mai scris Ministrul Educației.