școala, pandemie
Școala în pandemie (sursa foto: Știrile Pro Tv / Youtube)

Monica Anisie a anunțat că tezele nu se vor mai susține în acest an. Acestea vor fi înlocuite cu evaluările sumative, potrivit Știrile Pro Tv.

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar”, a declarat ministrul Educației.

„Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a explicat Anisie.

Decizia vine la puțin timp după ce a fost anunțat că nici olimpiadele și concursurile școlare nu se vor mai organiza în acest an.

Monica Anisie a mai declarat și că elevii vor beneficia și de pregătire față în față pentru Examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională: „Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău