sit, dacic, centura, capitalei
Sit dacic pe șantierul Centurii Capitalei (sursa foto: Digi24)

Centura Capitalei, mai exact o autostradă care va ocoli capitala și va face legătura între cele 3 autostrăzi existente ar putea fi gata în 2025. Până atunci, la unul dintre loturile în care s-a început munca, a apărut o mare problemă: un sit arheologic dacic care va fi șantier de cercetare pentru o lună, potrivit Digi24.  

Un drum în plin câmp și multe excavatoare și basculante trasează noul curs al viitoarei autostrăzi care va încercui Bucureștiul dincolo ce actuala Centură. Va fi compusă din 7 loturi iar artera finală ar trebui să aibă 100 de kilometri.

Pe primul lot în care au început lucrările au și apărut primele probleme. Descoperirile arheologilor au dus la oprirea construirii pentru câteva sute de metri pătrați vreme de aproape o lună. Un vechi oraș dacic ar fi fost în acea zonă.

Situlul a fost identificat în urma unui diagnostic arheologic în luna august. Deocamdată, arheologii au descoperit resturi de vase dar așteptările sunt mari.

Arheologul Petre Colțeanu susține că situl este unul foarte important, fiind din sfârșitul primei epoci a fierului, începutul celei de-a doua.