Muzeul Naţional de Arta al României şi Muzeul Colecţiilor de Artă se redeschid pentru public începând de miercuri, cu respectarea măsurilor de siguranţă impuse de starea de alertă instituită ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, accesul fiind permis în grupuri de maximum trei persoane, la un interval de cinci minute, potrivit Agerpres.

Potrivit unui anunţ postat luni pe site-ul MNAR, programul temporar de vizitare va fi de miercuri până duminica, în intervalul orar 11,00 – 17,00, publicul având acces în Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională de la sediul central, precum şi la Muzeul Colecţiilor de Artă.

În timpul vizitei, publicul este invitat să urmeze setul de reguli stabilite conform Ordinului de ministru nr. 2855 din 15/05/2020.

Astfel, accesul în galeriile cu expunere permanentă se va face pentru sediul central, prin porţile A1 şi A4 – folosind fluxuri separate pe sensurile de intrare/ieşire, iar pentru Muzeul Colecţiilor de Artă accesul se face prin corpul B, iar ieşirea prin corpul A:

* accesul persoanelor se va face prin zonele de dezinfectare de la intrările marcate;

* accesul este permis în grupuri de maximum trei persoane (exceptate sunt familiile cu doi sau mai mulţi copii);

* accesul grupurilor se face la un interval de 5 minute;

* se permite accesul vizitatorilor numai în condiţiile purtării obligatorii a măştii individuale şi după verificarea temperaturii de către reprezentantul muzeului, iar nerespectarea acestor prevederi conduce la refuzarea accesului;

* curţile muzeelor se vor folosi drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori;

* nu se vor organiza vernisaje, vizite ghidate şi programe educative pe perioada pandemiei;

* căile de acces, precum şi sensul de circulaţie în interior sunt diferenţiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor: intrare/ieşire, iar vizitatorii sunt rugată urmărească săgeţile de sens şi instrucţiunile personalului.