sursa: wikipedia commons
Nicolae Ciuca (wikimedia)

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că Parteneriatul Strategic cu SUA este un „pilon esenţial al apărării României” şi a afirmat că provocările la adresa securităţii naţionale au crescut constant, potrivit Agerpres.

Declarația a fost făcută, luni, la un eveniment organizat de Ambasada SUA la Bucureşti pentru a marca Memorial Day (Ziua Comemorării Eroilor).

El a afirmat că în teatrele de operaţii din deceniile recente americanii şi românii au luptat de multe ori umăr la umăr pentru ideile şi valorile lor comune.

Ministrul Apărării Naţionale i-a mulţumit ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman, Consulatului General şi personalului care a asigurat vize pentru personalul medical şi specialiştii CBRN români care au plecat luni spre statul american Alabama pentru a oferi sprijin autorităţilor locale în lupta contra COVID-19.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a declarat că Memorial Day este una dintre cele mai importante zile. „În această zi îi onorăm pe cei care au făcut sacrificiul suprem în slujba ţării noastre”, a spus Adrian Zuckerman.