Trump vs Biden
Trump vs Biden

Comisia care supraveghează dezbaterile prezidențiale din SUA declară că va schimba formatul pentru a se asigura că cele două întâlniri rămase între Donald Trump și Joe Biden sunt mai ordonate, scrie BBC

O nouă măsură ar putea fi tăierea microfoanelor dacă candidații încearcă să se întrerupă reciproc, relatează presa americană.

Declarația a urmat dezbaterii de marți care a fost plin de ​​certuri și insulte. Echipa președintelui Trump a criticat deja planurile comisiei.

Comisia pentru dezbateri prezidențiale (CPD) a declarat într-o declarație că dezbaterea „a arătat clar că ar trebui adăugată o structură suplimentară la formatul celorlalte dezbateri pentru a asigura o discuție mai ordonată a problemelor”.

„CPD va lua în considerare cu atenție modificările pe care le va adopta și va anunța aceste măsuri în curând”. „Comisia îi este recunoscătoare [moderatorului] Chris Wallace pentru profesionalismul și abilitățile pe care le-a adus dezbaterilor de aseară și intenționează să se asigure că instrumentele suplimentare pentru menținerea ordinii sunt la locul lor pentru dezbaterile rămase”, a ținut să precizeze CPD.

Președintele Trump l-a întrerupt în mod constant pe domnul Biden, ducând la o serie de schimburi haotice. Trump a pus la îndoială inteligența domnului Biden, iar Biden l-a numit pe președintele Trump clovn, spunându-i să tacă și spunând: „Vrei să taci, omule?

CBS News, citând anumite surse, susține că în următoarele ore va fi luată o decizie care nu poate fi negociată de candidați. În plus, întreruperea microfoanelor va fi o prioritate.

Tim Murtaugh, directorul de comunicație al lui Trump a văzut dezbaterea ca o „schimbare liberă de idei”, în timp ce Kate Bedingfield, managerul campaniei lui Joe Biden, susține că candidatul democraților va participa la următoarele dezbateri indiferent de noile reguli.